toppa fromen till midsommar

Turboträna fram till midsommar

Turboträna fram till midsommar.

Motionera 30 minuter varje dag. Lägg till kondition- och styrketräning 3 – 4 dagar i veckan.

Det enda redskap du behöver är dig själv.


Nu väntar sommaren runt hörnet. För de flesta svenskar blir det först sommar från midsommar och framåt, sen stannar Sverige fram till augusti. Tyvärr stannar även träningen upp också.

Men låt den här sommaren bli annorlunda. Turboträna fram till midsommar för att sen lägga upp ett något lättare program som håller resten av sommaren.

”Se till att få upp flåset”

Ok, från och med idag ska du ta en rask promenad varje dag, oavsett väder, i minst 30 minuter. Helst längre. Se till att verkligen få upp flåset och en ökad puls. Pendla med armarna när du går, så blir din träning mer effektiv då du får med överkroppen på ett annat sätt. Försök att promenera på olika ställen så du får ett naturligt motstånd i backar, på ojämn mark, på stigar och i skogen. Omväxling förnöjer.

Förutom promenaderna varje dag lägger du till 3 – 4 dagars träning i veckan. Två konditionspass och två styrketräningspass. Du tränar självklart efter egen förmåga och erfarenhet. Som konditionsträning kan du lägga in löpning, cykling, dans, simning eller någon annan konditionskrävande aktivitet som passar dig. I dina löparpass eller promenader kan du göra två eller tre stopp där du till exempel gör utfall, upphopp, armhävningar, tricepspress, kickar eller situps. Gör det till en vana att du alltid gör några stopp med lite olika övningar. På så sätt blir ditt träningspass mer komplett.

Använd kroppen

På dina styrketräningsdagar använder du din egen kropp som motstånd genom att till exempel göra upp olika stationer hemma. Tänk på att aktivera så många muskelgrupper som möjligt istället för att isolera en muskelgrupp.

Flytta undan fåtöljen och soffan i tv-rummet och förvandla ditt hem till ett minigym ett par dagar i veckan. Träna som i ett cirkelpass och håll tempot uppe hela tiden. Det är ingen vila mellan de olika stationerna. Förslag på övningar kan vara armhävningar, plankan, knäböj, skuggboxning, kickar och jump ´n jacks. Kör igenom några varv tills du verkligen känner att du börjar bli mör. Det ska kännas och det ska vara jobbigt. Det är inte förrän kroppen får kämpa riktigt ordentligt som du börjar se resultat. Variera med olika övningar från gång till gång.

Försök verkligen att hålla dig till dina pass. Det kommer att göra skillnad. Och du kommer känna dig i ännu bättre form till midsommar.

Håll igång hela sommaren med olika utomhusaktivteter som simning, löpning, promenader, klättring, ridning eller någon annan kul aktivitet som passar just dig. Du kommer att känna dig piggare, gladare och lättare och dessutom vara i kanonform hela sommaren och väl förberedd inför hösten.

 

 

 

tipsar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0