30 november

Mysmorgon! Dunderfrukost och mys med dorizen och såklart har jag tvättstugan.. + att det är snö ute och kallt för en gång skull! Alltid när snön kommer så blir det varmt. Hoppas det håller i sig nu, vill ha snö!!
Just nu har doriz race överallt snacka om att hon har myror i brallorna.. Haha!!
Ska strax gå och hämta bilen sen ska jag till ÖB och handla lite nödvändigt sen ska jag till sivan och hämta gardiner sen hem försöka hinna tvätta lite mer och sen iväg på ett styrka pass och sen simning med systeryster:)


Springa springa springa...

Ja imorse, strax efter kl9.00 var jag ut på en springtur. blev 4.5km + styrketräning med min egen kroppsvikt!
idag gick löpningen mycket bättre än i söndags.. Phu, då var det riktigt drygt, tunga ben, musiken i öronen krånglade, gpsen ville inte hänga med.. men imorse gick allt på räls, hur skönt och bra som helst! ville liksom inte sluta springa:) då är det bra!


Jag och syster


Veckans träning

Såhär såg/ser veckans träning ut!

Måndag:
Baila step, 40min. ()
CirkelStyrketräning, 20min. ()
Afrodans, 25min. ()

Tisdag:
Lätta intervaller med syster ()

Onsdag:

Morgonträning
Baila step, 40min. ()

Kvällsträning
Baila, 45min. ()

 

Torsdag:

Morgonträning

Morgonspring, 4,5km. ()

Styrketräning med min egen kroppsvikt:

Situps (vanliga), 12x 3 ()

Raka ben, upp&ner, 12x 3 ()

Planskan, 1min. ()

Triceps, 12x 3 ()

Kvällsträning

fotbollsträning med tjejerna, 

då jag kommer hålla ett specialpass med dem! ()


Fredag:
Styrka, 25min. ()
Boxmix special, 25min. (Hann inte med..)
Simning, 60min. ()

Lördag:
Funktionell träning, 25min. ()

Söndag:
Step styrka, 25min. ()


27 november

heejjj! idag vaknade jag vi 7.00 av att klockan ringde såklart, slängde mig i soffan och kikade på lite the voice sen blev det en promenad på 3km, sen åka till jobbet i ca 1 timme. sen åkte jag hem igen, hämtade doriz sen blev det veterinären med henne, hon blev vaccinerad och chippad. duktig tjej! efter besöket åkte jag hem med henne sen cyklade jag till jobbet igen, nu jobbet jag till 18.00 sen blir det löptur och intervaller med systeryster, få se om jag kanske åker och kikar på hockey efter det. men KANSKE bara! ha en bra dag!

helgens träning.

Fredag: simning - 60min.
 
Lördag: Promenad - 40min.
 
Söndag: Löpning (utomhus) - 5km
 

Helgen!

Denna helg gick med en rasande fart. Så himla skönt med helg fast man inte kommer ifrån jobbet.. Haha!
Fredags, fick besök av Linda, blev lunch med henne, josse och patric på kungsgatan, jättegott! var och simmade med josse på eftermiddagen, var på stan med mamma och josse, köpte mig ett par nya byxor! blev tacos i nordanö till kvällen. Mys!
Lördags, upp i tid, åt gofrulle. Sen blev det en cykeltur runt stan haha... promenad hem till nordanö med systeryster. På kvällen gjorde Patric och jag mysmiddag, vart supergott sen var vi på bio, twilight. Den vad bra!!
Söndags, springtur till nordanö, blev bjudna på lunch hos patrics föräldrar, jättegott! Sen vet jag inte vart dagen tog vägen.. Men full rulle var det! Blev lite hockeytittande och sen var Patric och jag hem till matte och kikade på solsidan, sen vart det kväller!
Lugn och mysig helg. Det tackar vi för:)

Tack linda för den fina koppen och tallriken. blev genast en mycket godare frukost :)


träning - intervaller

 
Jag och lillsyrran var ut på en springtur och intervaller för någon dag sedan. 
Först sprang vi ca, 2.5km. sen körde vi intervaller i en uppförsbacke, 100% ända upp, på vägen ner körde vi utfallssteg, varför vi körde utfallssteg i nerförsbacke? jo, för att kör man utfallssteg nerför så biter det mer i benen, man måste hålla emot och gå ner ordentligt med knät, (samtidigt hålla balansen på den ojämna markytan) vilket gör att benen/låren får jobba lite mer. Detta körde vi ett x antal gånger, sen blev det löpning igen, ca 3 km. och sista biten gick vi (ca300m.) sen blev det stretch.
 
Kan säga att intervaller kan vara det roligaste jag vet och ett riktigt jädraranamma, när man väl sätter fart upp för en backe, då tar man i 100%. Ni borde testa detta, blir lite roligare ute på springturen. Istället för att bara springa kör några intervaller och så ökar pulsen. FINTE!

bara glida fram i spåret

vänstra bilden, en staffettävling i norberg. högra bilden, i funäsdalen påväg till skidspåret för att åka uppför 1mil i ca 20 minusgrader..
det är enormt kul och skönt att åka skidor, saknar tisdagskvällarna och torsdagskvällarna, med skidträning!! 
alla skidläger, helger då man var iväg och åkte skidor för en hel helg, så himla mysigt!
har blivit mindre skidåkning från min sida det senaste året, förra vintern blev det mycket jobb, gruppträning och dans, (vilket jag tycker också är skitkul!) oftast handlar det om att prioritera det man tycker är roligast just för stunden jag valde dans, gruppträning och jobb.. haha! låter fruktansvärt tråkigt men DANSA är det roligaste som finns. tycket givetvis att skidåkning också är SUPERKUL skulle aldrig tänka mig att lägga av med skidåkningen. denna vinter ska jag åka skidor, vare sig tiden inte räcker till eller så. skidor har jag åkt sedan jag började gå.. eftersom man har en pappa som är tokig i skidåkning. han har nog åkt 20 vasalopp och tränar nu som en galning inför vasaloppet. önskar faktiskt ibland att jag hade tiden till att åka skidor så mycket. (idag åker faktiskt pappa upp till stugan för att åka skidor. avis!) dansa och skidåkning har jag gjort ända sen jag började gå tror jag. just nu vill jag DANSA och åka massvis med SKIDOR!

22 november

idag skjutsade jag systeryster till skolan, doris fick följa med i bilen då, hon verkar tycka det är väldigt spännande. haha! så söt. idag är det jobb från 11-18 sen är det dags för träning med fotbollstjejerna, ska bli kul! måste även säga att när jossan och jag var ut och sprang och körde intrevaller gav resultat: träningsverk! (mer om vår  träningskväll kommer i ett senare inlägg). imorgon ska jag äntligen träffa linda och så ska bossan och jag simma och sen får vi se hur jag avslutar dagen. kanske blir det en utgång? nääeej, tveksamt faktiskt!
Ha en fortsatt bra dag!
 

gårdagens träning

morgonpass, bailastep - 40min.
kvällspass, baila - 40min.

21 november

Hallå! Full fart hela dagen fast man är helt slut i kropp å själ. Kul! Imorse började jag dagen med ett bailastep pass, KUL att det var så många som kom kl8.00! Efter passet duschade jag rusade hem på cykeln skulle få främmande av Sivan. Cyklade sen till jobbet och på jobbet har jag städat och dammat. Efter jobbet blir det ett baila pass sen ska jag HEM duscha och äta, slänga mig i soffan och njutaaa!
Ha en bra dag.


Dagens träning!

Morgonpromenad, 40min.

Löpning & intervaller med syster.
Gick jättebra och vi hade ett bra tempo!


Myspys

Avslutar denna dag med en sömnig Doris på magen. nu har hon somnat och drömmer som bara den, hela ansiktet och tassarna far överallt! Söt.


Morgonpromenaden!


20 november

Olala!!! Snart ska jag börja julpynta. nästa helg smäller det, så mysigt det ska bli. Blev för mig idag en morgonpromenad, cykla till jobbet, jobbar just nu.. efter jobbet ska jag hem och ut med systern min och springa lite och köra intervaller på åsbospåret. Kommer sitta fint! Längtar redan till helgen!! jag har bokat Patric och vi ska ha mys, äta ute och sen kika på bio tillsammans. Längtar! Och på fredag ska jag simma med syster, också jättekul och längtar.
Ha en bra dag!


Oinspirerad och omotiverad?

Finns en lösning som gör träningen mycket roligare! Nya kläder, träningsmaterial. Unna dig lite nytt, du blir då själv lite extra motiverad såhär på den mörka hösten. Räcker kanske med en ny vattenflaska? Eller kanske ett linne? Vem vet, du vet! Köp något som gör dig inspirerad och motiverad.

Den mörka hösten är inte farlig! Ut på promenader ändå, du blir då automatiskt mycket piggare.
Så ge er ut och skapa egen motivation!


Klarat - Utmaningen

skrev för några inlägg sedan eller ja, för ca 2 veckor sedan att jag skulle ge mig in på en utmaning. men jag skrev inte vad det var för utmaning. nu har jag klarat denna utmaning. utmaningan avslutade jag igår!
jag kom nämligen in i en glassperiod/kakperiod osv, det blev mycket kalas med släkten hit å dit. jag älskar kakor, speciellt dom med chokladbitar i. jag kände att jag hade ätit så himla mycket kakor och glass så jag bestämde mig för ett STOP med det.
tog bort allt, kakor, glass, bullar osv! jag klarade utmaning att inte äta detta. 
 
om ca 1 månad och några dagar går mitt godisförbud ut och då ni, då ska jag köpa mig en marabu choklad, apelsin! en av mina favoriter och jag ska njuta! men bara för att mitt godisförbud går ut som kommer jag fortfarande göra som man gjorde när man var lite, bara köpa lördagsgodis!
 
 

19 november

hejjj! hoppas helgen vart super. själv har jag tillbringat min helg med vänner, familj och såklart lilla doris som flyttade hem till mig och patric i torsdags kväll. idag började jag kl8.00 och slutar 15.00 efter jobbet blir det hem och hålla doris lite sällskap sen blir det en promenad innan baila step. ha en bra dag!
 

jag vill hitta dig, jag vill ha dig.


Happy like crazy crazy

jag har underbara vänner!


15 november

tiden går med en raaasande fart.. längtar till jag får börja julpynta, myyys!
imorse vaknade jag innan 7.00 av att jag smällde i huvudet i väggen, skithårt.. så HEJ huvudvärk! gick upp gjorde iordning patrics matlåda sen tog jag täcket och la mig i soffan och kollade på the voice sen blev det frulle, yoghurt och ägg. sen blev det städning, eller ja, snabbstädning.. ikväll när jag slutar jobbet kommer mamma och hämtar mig. patric, jag och mamma ska åka och hämta lilla missen, som vi ska döpa till doris :) hihi! hon är så fin! sen kommer det bli gos för heeeela slanten.
Ha en bra dag!

Välkommen hem!

Ikväll ska jag åka och hämta denna sötnos. Hon är så himla fin! Iiiih, spännande.


Check

Gårdagens träning!

Baila step, 40min.
Baila, 45min.


Sol strålande sol!

Gårdagens morgonpromenad!


14 november

Mitten av november redan.. tyckte nyss det var mitten av sommarn, tyckte nyss jag var i egypten. Snart kommer snön hoppas JAG på, vill ha snö, inte såhär grått och trist.. så tråkigt! Imorse körde jag ett bailastep, det gick super! Ska strax göra mig iordning för jobb, ikväll blir det baila och avslutar dagen i soffläge, skönt!! Imorgon smäller det:))
Ha en bra dag!


Gullefjun

På torsdag hämtar vi henne! Ska bli så kul.


13 november

Hallåjsan! Tisdag idag, klockan ring kl7.00 imorse, jag låg kvar i sängen och drog mig, sen blev det frukost och sen promenad, jätteskön morgonpromenad!! Blev sen cykeln till jobbet och ikväll väntar ett mage&rygg pass, funktionell träning och avslutar med rörlighet.
Längtar till torsdag, som ett litet barn på julafton... Iiiiih!!
Ha en bra dag!


Dagens träning!

Promenad, ca. 60min.
Baila step, 40min.
Boxmix, 25min.

(vardagsmotion, cykel fram&tillbaka till jobbet, trappor, cykel till&från träning).


Helgen som vanligt i bilder

fredagen började med tvättstugan och sen en promenad med tove. sen vart det tvättstugan och lite snabbstädning. på eftermiddagen/kvällen så blev det ett funkfeverpass och ett boxmixpass (special), var superkul! efter passet skjutsade jag hem bossan sen hem och duschade. Johanna och jag åkte sen till våra blivande missar och hälsade på. sen åkte vi och handlade lite och så blev det tacomys för heela slanten. 
lördagen. sovmorgon, sen blev det stan med mamma och bossan, köpte farsdag-present. han blev supernöjd! vi köpte pannlampa, kallingar och adidasmjukisar. efter stan åkte jag hem duschade sen blev det mat i nordanö, mamma och jag åkte sen ut till kyrkogården/gårdarna för att tända ljus. efter de åkte vi hem sen ringde sofia så åkte vi till södertälje en sväng, fram och tillbaka.
söndagen. började dagen med denna goda frukost. sen blev det en 30 minuters promenad sen gymmet, där sprang jag och sen styrketräning, avslutade med stertching. blev en till promenad efter gymmet då 30 minuter igen. blev sen duschen och sedan vänta på att patric skulle komma hem och hämta mig så jag fick åka till nordanö och fira farsdag med god mat och fika.

Sönsdagträning på förmiddagen

Blev ett pass på morgonen/förmiddgen i söndags. Superskönt!

Löpning, 2km (löpbandet, lite uppför)
Styrketräning, 35min.
Mage 20x 6
Rygg/axlar/biceps 12x 3
Rygg/biceps 12x 3

Egen kroppsvikt
Situps 50st
Plankan

Stretch 15-20min.

(har nog aldrig svettats så mycket som jag gjorde i söndags.. Helt extremt svettig, blöt... blä! men skönt!)

Promenad, 60min.
Blev en promenad innan gymmet och sedan en promenad hem, allt som allt 60min. pw


bildbomb från fezten!

 
glada jenny
dags för lekar!
kan det vara, "vem är störst i käften?"
Ullis VANN
"vem är surast?"
"vem har snabbast bil?"
minns inte riktigt men tror det var, "vem får upp den snabbast?"
Frida VANN
 
"vem suger bäst?" (tror jag att det var)
 
"vem kan stå/gå på händer längst?"
norsk fylla. "vem är mest nykter?" och jag blev så yr att jag sprang rakt in i en balk.. haha ASGARV!
tur sofia tog emot mig!
elin blev inge glad, när jag inte skulle med på krogen.. dumma mig!
muuuums chips!
snapsvisor!
mer snapsvisor!

9 november

Hallå! Idag är det min dag i tvättstugan.. den började kl7.00 imorse, gäsp! Blev även en promenad med tove såhär på morgonen/förmiddagen, superskönt och vi hade jättebra väder! Mysigt!
Nu har jag hängt sista tvätten sen blir det stan med jp en sväng. Sen invänta syster som kommer förbi efter skolan. Sen ska hon och jag iväg och träna, funkfever och boxmix-special! Skojj!!
Kommer förmodligen att åka förbi min misse också, doooris! Johanna och jag kommer avsluta dagen med mys, antingen tacos eller något annat mys! Kommer bli en bra dag!


Dagens träning!

Mage&rygg, 25min.
Multiträning, 25min.

(vardagsmotion, cykel fram&tillbaka till jobbet)


8 november

Tjingeling! Idag, torsdag, sista arbetsdagen, sen helg... skönt!! Sitter just nu och ska trycka i mig en banan och sen stänga på jobbet och sedan blir det trääääning:) efter träningen ska jag hem som vanligt och laga mat.. Så kul! Eller? Fantasin är så dåligt när det fäller mat.. Hehe!
Ha en bra kväll!


Gårdagens...

...träning

Bailastep, 40min. (morgonpass)
Baila, 45min.

Vardagsmotion: trappor, cykel till&från jobbet.


7 november

Puh, sen sån dag det var igår.. om jag ska gå rakt på sak så var det en tung dag.. iaf på eftermiddagen/kväll!
Men nu struntar jag i de, för idag är det en NY DAG! imorse blev det ett bailastep pass, superskönt! duschade, cyklade hem, packade om väskan, cyklade till sivan för hotellfrukost. Mmmh! Så gott!
Ikväll kör jag ett stenhårt baila pass, ska bli skoj! Avslutar kvällen med att cykla hem, duscha ännu en gång och sedan vila och dricka te!

Ha en bra dag!

 

 


Dagens träning

Pw, 40min.
Mage&rygg, 25min.
Funktionell träning, 25 min.
Kvällspromenad med Jenny, 30min.


6 november

HeeeJJ! Imorse var vädret på topp, jag tog en promenad på 40min. och blev på topp! Blev lätt styrketräning när jag kom hem, sen cyklade jag till jobbet.
Idag ska jag vara med på mage&rygg sen tänkte jag springa eller så är jag med på funktionella:) får se vad som känns bäst!
Kommer avsluta kvällen i soffan med en kopp te och keso. Ha en bra dag!


vardagsmotion!

tänkte ge lite tips på vardagsträning. som jag själv tycker är viktigt att man tänker på så man inte hamnar på den lata sidan. även fast man inte har gjort någon speciell aktivitet/träning under dagen så kan vardagsmotion hjälpa dig till på traven. (givetvis, ska man träna i den mån man vill och orkar!) och den lata sidan finns hos alla och den ska man även njuta av, för ibland får man vara lat! må bra.
  1. ta trapporna istället för hissen (väldigt vanlig vardagsmotion, som alla säger/skriver om), MEN jag har två tips på denna vardagsmotion. Gå på tå upp för trappan, då ska ni se att det känns i vaderna! variera dig, med lite utfallssteg i trappan så har du även jobbat med låren rumpan.
  2. ta cykeln/gå istället för bilen, (också en vanlig vardagsmotion). för att variera cyklingen, öka motståndet och ståll dig upp och trampa. (då i uppförsbacke), variera din promenad, det kan vara lite krångligare om man har bråttom, men varför inte jogga lätt ca. 200-300 meter för att få upp pulsen en liten aning.
  3. när du diskar/lagar mat, gör tåhävningar. tips, stå tätt ihop med fötterna gör 30-50 st tåhäv, sära på benen gör breda tåhäv, 30-50st. gå sedan tillbaka till tätt ihop med fötterna, gör detta 3 omgångar.
  4. när du slutat jobbet/skolan, unna dig tiden att ta en omväg hem, (självklart när du går eller cyklar till jobbet). tar du bilen, åk hem, byt om och ut på en 20-30minuter promenad till affären/dagis eller vart du ska någonstans. tiden räcker alltid till, det handlar om att du ger dig själv den tiden!
  5. sist men inte minst.. det viktigaste av allt är att du har kul i din vardag. alla dagar är inte roliga, men tänk inte på det som gör dig arg/ledsen. HA KUL & lev livet! ta hand om dom du har och ödsla inte bort tid på saker du tycker är tråkigt, för som sagt det blir inte kul. för att vilja göra något ska det vara kul! gör din vardag kul!

Igår blev det denna träning!

Löpning, 2.04km (utomhus! Fick samma tid som på löpbandet, nu jäklar kommer jag öka löpbandet ännu ett snäpp!!)
Bailastep, 40min.

(vardagsmotion, cykel till jobbet och hem. Cykel till träning och hem).

Laddade om efter löpningen med en banan innan bailastep!


let's do this!

nu har jag en utmaning till mig själv. har inget med träning och göra egentligen. men kanske kommer att bli ännu mer taggad. min utmaning kommer att komma ut vid ett senare tillfälle.
 

12 saker ni inte visste om mig?

1. har varit brunhårig EN gång i mitt liv, i TVÅ veckor.(aldrig mer igen.)
 
2. första gången jag var utomlands var till thailand, 2009. BÄSTA!
 
3. jag har aldrig brytit något i min kropp! inga ben eller sprickor.
 
4. jag har testat många sporter: ridning, cykling, skidor (håller på med fortfarande), dans, fotboll (håller på med fortfarande), slalom (fritiden), snowboard (fritiden), speedway, löpning (fritiden), vollyboll, cheerleadnig etc.
 
5. jag älskar att dansa!
 
6. jag har alltid varit kär i patric sedan jag var liten. nu har vi varit tillsammans i 3 år och någon månad. han är bäst!
 
7. jag har klämpt min lillasysters öra i dörren. (när vi var små!)
 
8. jag avskyr blodpudding och potatisbullar. spyr!
 
9. jag tyckte det var jättekul att skjuta luftgevär hemma hos farmor och örjan, när jag var mindre.
 
10. jag är allergisk mot alkohol! haha..
 
11. jag saknar en vän att tala ut med och som alltid finns där, i vått och tort. (förutom min älskade patric såklart♥) 
 
12. jag är en STOR kattälskare.
 
 
 

5 november

goddag! börjar dagen med jobb, 8.00-15.00.
blir ett kvällspass idag, har baila step kl 18.30
efter jobbet ska jag cykla hem och plocka iordning lite, blir sen en promenad och sedan bailastep.
tråkigt det är när jag skriver vad jag ska göra hela tiden. någon har något förslag på vad jag ska skriva om?
kanske, mer om träning? jobbet? gruppträning? eller min katt? att jag ska skaffa en misse?
vad ska man skriva om, min fantasi är puttsveck..! ska kanske damma av kameran ännu en gång, tycker det är så himla kul att fota, men tiden räcker inte till.. lite tråkigt faktiskt! men ska skärpa mig!:)
 

tillbringade min helg i nordanö som kattvakt. bästa majsan!

fredag: tvättstugan, funktionell träning, färga jps hår, fika med johaho och jp på stan, kika hockey med melinda, kvällsmys med patric.
lördag: satt upp hyllor i lägenheten, stan, promenad med jp, fix inför halloweenfest, kvällsmat med melinda, sen partyy!
söndag: mysfrukost framför tv, promenad med jenny, hänga tvätt, hälsa på patrics mamma och pappa, avslutade helgen med paprika&gruka till dipp. mums!
 
avslutar med en bild från söndagspromenaden med jenny :)

this is how i feel today!


Tips - träning

Promenad

När du är ute på en promenad, varför inte lägga till tåhävningar under promenadens gång?

Idag var jag ute på promenad i ca.30min. och under promenaden gick jag i trappor.
När trappan började så gjorde jag 30st tåhäv, fortsatte att gå 5 trappsteg, stannade gjorde 30st tåhäv igen, sedan fortsatte jag så till trappan var slut sen fortsatte jag att gå.

 

Bränner i vader och rumpan om man hittar en lagomt lång trappa, går du där det inte finns någon trappa. gör  detta när du kommer till en uppförsbacke. Stanna till gör 30-50 tåhäv, gå 5 stora steg (utfallssteg, om du vill), stanna till och gör 30-50 tåhäv igen, sedan fortsätter du till backen tar slut. 

 

Finns det ingen uppförsbacken..? varför inte bara göra utfallssteg 5st, 30-50 tåhäv, 5st utfallsteg och så fortsätter du på detta vis till en plats som du bestämt innan att där ska du sluta och börja gå vanligt.

 

Ett sista förslag är att använda trottoarkanten att göra tåhäv på.


RSS 2.0